Imatge de la reunió per a signar la concessió del projecte, este dimecres
Imatge de la reunió per a signar la concessió del projecte, este dimecres - UNIVERSITAT
Projectes socials

La UV posa en marxa un programa d'inserció laboral de titulats universitaris amb discapacitat

«Talent i Capacitat a la Universitat» s'ocuparà de l’atenció integral de persones amb diversitat funcional i la promoció de l’ocupació del col·lectiu

VALÈNCIA Actualizado: Guardar
Enviar noticia por correo electrónico

«Talent i Capacitat a la Universitat» és un nou programa d’inserció laboral dirigit a un centenar d’estudiants i titulats universitaris amb diversitat funcional que posarà en marxa la Fundació General de la Universitat de València (UV). El projecte, que compta amb la col·laboració de Fundación Adecco, serà finançat per Obra Social "la Caixa", que aportarà 48.000 euros, dins del programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials 2016.

El principal objectiu del projecte ‘Talent i Capacitat a la Universitat’ és, segons explica la UV en un comunicat, impulsar la inserció professional dels titulats universitaris amb discapacitat en diferents entitats i empreses, i fomentar així l’ocupació de qualitat. Es pretén, en definitiva, «afavorir l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu com a professionals d’alta qualificació amb ofertes concordes a les seues competències i formació».

D'esta manera, es reverteix en la millora de la seua qualitat de vida, promocionant la seua autonomia i millorant la seua inclusió social.

Per a açò, indica la Universitat, es duran a terme itineraris d’assessorament laboral, accions formatives i sensibilització a les empreses que coordinarà la Fundació General de la UV, a través de la gestió de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL i de la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, amb el suport de Fundación Adecco.

Cuatre fases

Així, el projecte es divideix en quatre fases d’execució o activitats. La primera, de diagnòstic, assessorament individual i orientació laboral, servirà per a, mitjançant entrevistes ocupacionals individuals, conéixer la situació actual del participant i identificar el seu objectiu professional. La segona, a través d’activitats formatives, tallers, tutorització i modelatge, consistirà en la promoció de l’autoocupació entre els candidats facilitant-los assessorament legal «online» i un servei d’elaboració de «bussines-plan» i de mentorització de projectes emprenedors amb la llançadora Capazia, especialitzada en el suport a «startups» liderades o coliderades per persones amb diversitat funcional.

La tercera fase es desenvoluparà a través d’una jornada de «Speed Networking» de voluntariat professional, dirigida per Fundación Adecco, en la qual una desena d’empreses voluntàries realitzaran entrevistes simultànies als beneficiaris del projecte amb un doble objectiu: d’una banda, millorar la inserció dels participants i, d’una altra, sensibilitzar les empreses en la integració de persones amb discapacitat i posar en valor el talent universitari del programa. Amb este mètode, de desenvolupament d’habilitats per a l’augment de l’ocupabilitat, els candidats són preparats i entrenats en la realització d’entrevistes de treball amb la finalitat d’afrontar amb més garanties futurs processos de selecció.

La quarta i última activitat tractarà de la prospecció empresarial per a donar a conéixer el projecte «Talent i Capacitat a la Universitat» a les empreses, sensibilitzar en la contractació de les persones participants, assessorar, analitzar llocs de treball de posicions a cobrir i intermediar laboralment amb ells, i convidar al voluntariat professional.

Amb la realització d’este projecte, la Fundació General de la Universitat de València respon a una de les seues finalitats socials: l’atenció integral de persones amb diversitat funcional i la promoció de l’ocupació d’aquest col·lectiu mitjançant prestacions i serveis gratuïts.

Concessió del projecte

La concessió del projecte ha tingut lloc aquest dimecres, 19 d’octubre, després de ser rubricat pel vicepresident executiu de la Fundació General de la Universitat de València, Antonio Ariño, i, per part d’Obra Social "la Caixa", el director del Centre d’Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Fernando Corell.

Antonio Ariño ha recordat que la Universitat de València és la institució d’ensenyament superior presencial d’Espanya amb major nombre d’estudiants amb diversitat funcional matriculats i ha destacat, en aquest sentit, que projectes com aquest responen a la política social i d’inserció consolidada de la Universitat, segons informa la UV en el comunicat.

Per la seua banda, Fernando Corell ha subratllat els assoliments aconseguits per la Universitat de València en matèria d’inserció i integració d’aquest col·lectiu i ha celebrat els èxits de la seua política inclusiva. «Donar suport a projectes d’inclusió social suposa per a nosaltres un esforç econòmic molt important; no obstant açò, la nostra política tampoc ens ha permés disminuir mai el pressupost de l’Obra Social "la Caixa" a aquest efecte», ha afegit.

A l’acte de la signatura també han assistit el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora de Banca d’Institucions de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Rocío García; la coordinadora regional de Fundación Adecco, Merche Alcover; i, en representació de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral-OPAL, Vicent González Romà.

Al seu torn, la coordinadora regional de Fundación Adecco ha reconegut la seua satisfacció per tornar a col·laborar en un projecte d’aquestes característiques, tant amb l’Obra Social "la Caixa" com amb la Fundació General de la Universitat de València.

Ver los comentarios