Imatge de la Universitat de València
Imatge de la Universitat de València - MIKEL PONCE
Educació

La Universitat de València, entre les cent millors d'Europa en difusió científica

Un rànquing que mesura el rendiment de publicacions de ciència i investigacions situa a la UPV en la posició 92a en l’àmbit europeu

VALÈNCIA Actualizado: Guardar
Enviar noticia por correo electrónico

Esta setmana, la Universitat de València es consolida com a una de les millors d'Espanya en l'àmbit de comunicació científica, després de que es coneixera el rànquing anual de la Universitat de Taiwan, que mesura el rendiment de publicacions científiques i la situa en la 233a posició a escala mundial, la 92a en l’àmbit europeu, la tercera espanyola i la primera valenciana.

La institució acadèmica destaca en ciències agrícoles, al lloc 65 mundial i 19 europeu; en química (112 mundial i segon de l’estat); i en física (128 del món i segona d’Espanya). En ciències naturals, la Universitat, la tercera espanyola, ocupa el lloc 134 al món i el 48 a Europa.

La Universitat Nacional de Taiwan (NTU) ha publicat el seu National Taiwan University Ranking (NTU Ranking) de 2016, que analitza la productivitat i l’impacte de l’excel·lència investigadora de les publicacions científiques de les 500 millors universitats del món i que la mateixa univesitat ha traslladat als mitjans de comunicació.

En la classificació d’enguany, la Universitat de València és la tercera d’Espanya per rendiment de publicacions científiques per tercer any consecutiu, i se situa entre les 100 millors del món en el camp de les ciències agrícoles, en què obté la posició 65. En esta matèria és la 19a millor universitat a escala europea i la 2a a escala estatal.

La classificació global aconseguida consolida la Universitat de València, per quart any consecutiu, entre les 100 millors institucions en l’àmbit europeu, entre les 250 millors institucions del món, tercera universitat espanyola i primera del Sistema Universitari Valencià.

En química, la institució se situa en el lloc 112 en el rànquing mundial, i a escala europea i estatal aconsegueix les posicions 24a i 2a, respectivament. En física, la Universitat de València ocupa el lloc 128 del món, 48 a escala europea i el 2n estatal. En el camp de les ciències naturals, la Universitat de València és la 134a del món, la 48a d’Europa i 3a espanyola.

En este rànquing, la Universitat de València també destaca entre les 100 millors institucions europees en farmacologia i toxicologia, i se situa la 94a de l’àmbit europeu i la 4a espanyola, i en enginyeria elèctrica en la posició 70 d’Europa.

El sistema de classificació analitza una sèrie d’indicadors bibliomètrics basats en la base de dades ESI (Essential Science Indicators). En termes generals s’analitzen les dades dels últims 11 anys i s’atorga una puntuació distribuïda de la manera següent: un 25% per la productivitat investigadora, un 35% per l’impacte de la investigació i un 40% per la investigació d’excel·lència.

El rànquing internacional està encapçalat per les universitats de Harvard, Standford, John Hopkins, Toronto i, en cinquena posició, la Universitat d’Oxford, la primera institució europea que apareix en el rànquing.

Ver los comentarios