Oci

«Las amazonas» envaeixen Sagunt a Escena

L'espectacle es pot veure al teatre Romà de la localitat els dies 17 i 18 d'agost

Imatge de l'obra de «Las amazonas» ABC

ABC

El festival Sagunt a Escena continua aquest cap de setmana amb un dels plats forts de la seua programació, 'Las amazonas', que es veurà al teatre Romà de Sagunt els dies 17 i 18 d'agost.

'Las amazonas' ha sigut dirigida i adaptada per Magüi Mira, a partir de l'obra 'Pentesilea', de Von Kleist, i està interpretada per Silvia Abascal, Loles León, Maxi Iglesias, Xabi Murua, Antonio Hortelano, Olivia Molina, Laura Pamplona i Karina Garantivá, i un cor de deu amazones. L'espectacle compta també amb la coreografia de Yoshua Cienfuegos i el vestuari de Lorenzo Caprile.

Aquests personatges, les amazones, han sigut font d'inspiració des de la 'Ilíada' d'Homer fins als nostres dies. Ens continua apassionant el mite fascinant de dones guerreres que es rebel·len davant de l'abús físic dels homes.

Aquelles dones es van fartar de ser botí de guerra, van decidir viure sense homes i van arribar a amputar-se per a deixar de ser el sexe feble. Es llevaven un pit per a poder manejar-se millor amb l'arc. Caçaven els homes i els sotmetien. Els obligaven a procrear i, si parien una xiqueta, se la quedaven; si era un xiquet, el passaven a degolla.

Entre les dures guerreres apareix Pentesilea, que transgredeix l'ordre de la comunitat quan s'enamora d'Aquil·les, la qual cosa encén la passió i desencadena la tragèdia.

El gran encert de la versió del mite de les amazones que ens ofereix Magüi Mira és la seua mirada crítica sobre aquella perversió lògica que pot portar molts i moltes a entendre que l'alliberament femení passa per l'assimilació dels comportaments i valors masculins.

Superat el romanticisme de la 'Pentesilea' de Von Kleis, la directora ha ficat els seus dits i la seua intel·ligència en les profunditats de la dona enamorada per a llançar un crit de guerra ; un crit descarnat contra l'amor que destrueix, que es converteix en sang vessada, que sempre provoca víctimes. Així, mostra com l'amor pot ser un verí, una cosa possessiva i destructora.

L'espectacle acaba de ser representat en el Festival de Mèrida, on ha tingut un gran èxit.

La pròxima representació del festival serà, dins de la programació Off Romà, la funció 'Classe', de Guillermo Calderón, adaptada i dirigida per Xavier Puchades, que es podrà veure al Centre Cultural Mario Monreal el dimecres 22 d'agost a les 20.30 hores.

Comentarios
0
Comparte esta noticia por correo electrónico

*Campos obligatorios

Algunos campos contienen errores

Tu mensaje se ha enviado con éxito

Reporta un error en esta noticia

*Campos obligatorios

Algunos campos contienen errores

Tu mensaje se ha enviado con éxito

Muchas gracias por tu participación