Eva Granados - Tribuna oberta

Un Govern inoperant i sectari

«Catalunya ha perdut la iniciativa i la capacitat de proposta. Hem perdut un altre any»

Eva Granados
BarcelonaActualizado:

El govern de Quim Torra i Pere Aragonès ha complert el seu primer any. Si per alguna cosa s’ha distingit és per la incapacitat d’iniciar cap mena de diàleg ni Catalunya endins ni Catalunya enfora. Ha demostrat no tenir cap voluntat política de superar el conflicte que tenim a Catalunya ni de millorar la convivència. En l’únic que ha demostrat ser persistent és en la insistència en la deslleialtat institucional. El balanç d’aquest primer any de Govern és el d’uns serveis públics al límit, sense planificació política, sense recursos, que només se sostenen per l’esforç dels seus treballadors.

El Govern Torra-Aragonès és un govern inoperant que és incapaç de correspondre a l’essència d’un govern: representar el conjunt de la ciutadania. És per això que a més és un govern sectari. Catalunya ha perdut la iniciativa i la capacitat de proposta. Hem perdut un altre any: el Parlament de Catalunya no ha aprovat cap llei a proposta del Govern. Les sis lleis que s’han aprovat ho han estat a proposta de grups que no donen suport al Govern, tres de les quals del PSC. És un Govern que governa sense la seva llei principal, els Pressupostos. És un Govern que ha estat reprovat pel Parlament, i a qui es va instar a presentar una qüestió de confiança o convocar eleccions si no era capaç de presentar i aprovar els comptes. El Govern té ara fins el 8 de setembre per donar compliment a aquest mandat parlamentari, fruit d’una moció del PSC.

El Govern persisteix, almenys retòricament, en la pretensió d’imposar per la via de fet una secessió unilateral, sense cap respecte al marc constitucional i estatuari. Aquesta via ha estat recentment desacreditada pel TEDH. El Govern no dona compliment als acords del Parlament quan no els comparteix. El Govern ha dut fins al paroxisme la confusió entre administració, partit i país, amb tal sectarisme i partidisme que ha acabat alienant a bona part de la ciutadania catalana de les seves pròpies institucions. Catalunya necessita avançar i no ho farà mai amb un govern que ni es molesta a entendre les seves necessitats.

Eva GranadosEva Granados