Imatge d'una escena de «La piedra oscura»
Imatge d'una escena de «La piedra oscura» - ABC
Teatre

Programació de l'Escalante per a este hivern: història, humor i diversió per a tota la família

La Diputació de València presenta els cicles que es desenvoluparàn en desembre al Teatre El Musical

VALÈNCIAActualizado:

El Escalante Centre Teatral presenta la seua programació de desembre i gener amb un cicle de Memòria Històrica, i un altre més familiar i infantil. Este últim enfocat al Nadal, amb espectacles que conviden al joc, l'experimentació o la interacció a través de les arts escèniques.

El Escalante, dependent de la Diputació de València, s'obri per primera vegada al públic adult amb el cicle Memòria Històrica, segons indiquen desde la institució. Arriba del 20 al 22 de desembre, programats per l'actual director de l'Escalante, Josep Policarpo, però ho farà al Teatre El Musical (TEM), espai on s'ha traslladat la programació fins que acaben les obres de l'edifici.

Relacionar-nos amb el passat, «siga real o imaginat», és el que articula el cicle, que compta amb quatre espectacles que examinen el món amb una visió crítica i que s'obrirà amb 'La piedra oscura', del Centre Dramàtic Nacional i Lazona Teatre. Esta peça tracta sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció, amb text d'Alberto Conejero i reconeguda amb cinc Premis Max: Millor espectacle teatral, autoria, direcció, disseny escènic i il·luminació. L'espectacle serà a el 20 de desembre a les 20h en el TEM.

Un altre espectacle donarà a conéixer la història d'una família i la seua particular periple dins el marc de la Guerra Civil, de la mà de Meriyanes Produccions en Kilometres. Amb ella «recorrerem quilòmetres carregats de lluita i il·lusió, oportunitats i desesperació, rialles i plors». La cita serà el 21 de desembre a les 20h en el TEM.

'A mí nunca me cortó la cabeza', de Lupa Teatre i 'Yo maté a Carmencita Polo', de Mafalda Bellido són les dues peces curtes d'autores valencianes que tancaran el Cicle de la Memòria històrica el 22 de desembre a les 20h al TEM. Dues històries molt diferents, íntimes i properes, combinen l'humor i el drama per «buscar la complicitat del públic» a través de dos originals relats.

Nadal a l'Escalante: «divertir-se a través de les arts escèniques»

Del 26 de desembre al 4 de gener de 2017 al TEM, Nadal Escalante ofrerirà una variada programació amb una instal·lació interactiva i sis espectacles que «conviden al públic familiar i infantil a jugar, descobrir, experimentar i divertir-se a través de les arts escèniques».

Així, a 'Días de Nocilla i magia', del mag i actor Nacho Diago, es viurà la història d'un xiquet que va aconseguir ser mag tot i que ho tenia tot en contra. Teatre, humor, màgia i entrepans de nocilla interpretat per qui va ser guardonat amb Primer Premi de Màgia al XXVII Congrés Màgic Nacional. Data: 26 de desembre a les 18h al TEM. Obra indicada per a majors de 6 anys.

'Kindur' porta als xiquets a una aventura virtual; un viatge a Islàndia a través de les tecnologies digitals i als diferents ambients naturals d'esta illa, combinant a més la dansa. Un espai recreat per la companyia TPO que es representa el 27 i 28 de desembre a les 18h al TEM.

'Cambiar de Cara' és un espectacle amb artefactes, invents i instruments creats amb materials reutilitzats per «jugar en un univers inèdit». Creat per la companyia creativa Lîla, este espai es desenvoluparà del 27 desembre al 4 gener 2017, de 17h a 18h en el Hall de l' TEM, d'entrada gratuïta.

'Do Not Disturb', "No Molestar", de Vaivén Circo i reconegut amb nombrosos guardons, «traslladarà als xiquets a un dia de treball en una fàbrica de principis del segle XX». Ho farà a través de quatre personatges «portats al límit de l'absurd i la tendresa». Data: 29 de desembre a les 18h en el TEM.

Per últim, Da.Te Danza proposa al públic infantil entrar en el seu espectacle '¿Cuál es mi nombre?', on la imaginació és el motor «d'un joc en què tot és possible». Una obra guardonada amb el Premi millor espectacle per a la Infància FETEN 2015, entre d'altres. Data: 30 desembre a les 18h en el TEM.