Andrea Motis
Andrea Motis - Carlos Pericás
Cultura

Jorge Drexler, Andrea Motis i A Tres Bandes, destacats de la XV Biennal de Música de Bunyol

Els concerts se celebraran entre el 30 de juny i el 21 de juliol

VALÈNCIAActualizado:

La quinzena edició de la Biennal de Música de Bunyol se celebrarà entre el dissabte, 30 de juny, i el dissabte, 21 de juliol. Durant tres setmanes, esta localitat valenciana acollirà més de vint-i-cinc propostes culturals que comprendran una gran varietat d’estils, des de la música barroca i clàssica, passant pel jazz i el folk, fins al pop i el rock. D’esta manera, la població de la Foia reforçarà el seu compromís històric amb la música. La programació completa es revelarà el pròxim dimecres, 13 de juny, en la Diputació de València.

Una de les grans figures que componen el cartell del cicle és Jorge Drexler. El cantant segueix presentant el seu últim disc, Salvavidas de hielo, amb un gran èxit artístic i de públic. En este treball, l’uruguaià ha investigat en les diverses formes de tocar la guitarra. Així, ha extret els seus sons acaronant, esquinçant i percudint totes les parts de l’instrument. Guanyador d’un Oscar en 2005, Drexler també recuperarà composicions de la seua extensa discografia.

Jorge Drexler
Jorge Drexler - Lucia Marcano

El jazz també tindrà protagonisme en el festival. D’esta manera, la cantant, trompetista i compositora Andrea Motis oferirà les composicions de l’àlbum Emotional Dance. Este treball, debut en solitari de la jove instrumentista a través del prestigiós segell Impulse!, conté estàndards, versions de cançons tradicionals i del pop, així com temes propis. Andrea Motis actuarà amb el quartet de Joan Chamorro, el seu mentor artístic.

Com no podia ser d’altra manera, esta trobada cultural també comptarà amb la presència de la música de banda. La iniciativa A Tres Bandes aplegarà la Unió Musical de Llíria, l’Ateneu Musical de Cullera i la Societat Musical L’Artística de Bunyol en un concert únic. Després d’un cercavila que arrancarà en la Plaça del Poble, estes tres formacions delectaran el públic amb les seues interpretacions.

Presentació de la programació

Tots els detalls de la XV Biennal de Música de Bunyol es donaran a conèixer al Saló de Reines de la Diputació de València, al Palau de la Batllia de la Plaça de Manises de la capital del Túria. L’acte tindrà lloc a partir de les 12:00 hores.