Imatge de la gravació de l'audiovisual a Requena
Imatge de la gravació de l'audiovisual a Requena - ABC
ABC EN VALENCIÀ

De Requena a Carlet: un repàs a la tradició de les bandes de música valencianes

Una sèrie d’audiovisuals que combinen música i patrimoni ajudaran a difondre el potencial dels municipis

VALENCIAActualizado:

El potencial de les bandes de valencianes a través d’audiovisuals que combinen música i patrimoni. En una regió en la que hi ha més bandes que poblacions, la Diputació de València, a través de l’Àrea de Cultura, ha iniciat la gravació d’un audiovisual amb imatges en alta resolució que combina obres interpretades per la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena, dirigida per Sergio Navarro i guanyadora de la Secció Especial del 40 Certamen Provincial de Bandes de Música que convoca la corporació provincial, amb fotogrames del patrimoni cultural, artístic i arquitectònic del municipi.

Una iniciativa que, segons fonts de la Diputació, «s’emmarca dins del programa ‘València és música’ i que persegueix donar a conèixer, amb projecció internacional, la tradició bandística valenciana i els atractius dels municipis i ciutats de les comarques valencianes».

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha explicat que amb este metratge “iniciem un nou projecte que farà possible l’enregistrament d’obres per part de les formacions musicals guanyadores del Certamen Provincial”, ha indicat. Una iniciativa que posa de manifest que la Diputació “continua bolcant-se en donar el màxim suport a les bandes de música valencianes”, al temps que ha destacat que aquesta sèrie d’audiovisuals “ajudaran a difondre el potencial musical valencià, ja que en breu quedaran a disposició de les televisions interessades que així ho sol·liciten”, ha apuntat.

La fortalesa de Requena, la Plaça del Castell, l’església de Santa Maria, el Palau del Cid o la Puerta del Ángel són només alguns dels enclavaments que s’incorporen a l’audiovisual, juntament amb la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena. Una vegada finalitzat, aquest s’allotjarà a un servidor de la corporació provincial i s’habilitarà l’accés a les imatges per part de les televisions i productores que així ho sol·liciten per poder fer ús de les mateixes.

Segons fonts de la corporació provincial, la gravació del audiovisual constitueix el primer d’un projecte pilot que pretén donar a conèixer i posar en valor la música i els municipis de les comarques valencianes. A Requena li seguirà posteriorment Carlet, amb la participació de la Unió Musical, mereixedora del primer premi i menció d’honor a la Secció Primera del Certamen de Bandes.