Productes de la nova col.lecció de l'empresa valenciana
Productes de la nova col.lecció de l'empresa valenciana - IM
Actualitat

Imperium Maris: moda valenciana feta amb veles de vaixells de regata

L'empresa ha llançat al mercat la seua nova col.lecció amb materials reutilitzats i que van creuar el Mediterrani

VALENCIAActualizado:

L'empresa valenciana Imperium Maris ha llançat al mercat la seua primera col.lecció de accesoris confeccionats amb veles de les més prestigioses regates del Mediterrani. Es tracta de la primera empresa espanyola que confecciona bolsos y mobles d'alta gamma amb este material.

«València, important port de la costa mediterrànea espanyola, va acollir la Copa Amèrica en 2007 y en 2010, fet pel que va entrar així en la historia de la vela com l'única ciutat europea que va organitzar la Copa des de final del segle XIX», comenta Mathieu Renaud, gerent d'Imperium Maris. De les regates quedaren veles, explica, fetes a mida i inutilitzables per a altres velers, però prou bé per a ser reutilitzades. Així va sorgir la idea de transformarles per a confeccionar bosses de mà i mobles en els que es bateja història i estil mediterrani.

La col.lecció es compon de bosses de mà de carrer, esportius, de platja, carides i pufs entre altres, caracteritzat tot per la seua confecció artesanal i una imatge bicolor, acompanyada d'un número, que transmet a la perfecció «l'estil nàutic mediterrani i l'elegància d'un article d'alta gamma».

Segons expliquen des de l'empresa, «cada una de les veles és triada conscienciosament, netejada, cortada i, posteriorment, l'article és confeccionat a mà». Tot el procés es realitza a València, i a les veles s'afigen altres materials nàutics com a fundes per a les anses del bossa de mà, números que s'usen per a les regates o teixits de tapisseria nàutica. «D'esta manera aconseguim un producte únic que transmeta la llibertat i la passió pel mar que ens van portar a emprendre este projecte», assenyala Renaud.

Junt amb Mathieu Renaud, l'equip d'Imperium Maris, ho formen el mestre veler Stephane Rouvillois, el dissenyador Gabriel Pérez i el responsable de compres Sergio Campos. El seu objectiu és introduir a Espanya (la qual cosa ja és un fet en altres països com els Estats Units i França) «una nova tendència en el mercat dels complements caracteritzats per l'aire nàutic i la seua conscienciació amb el medi ambient».

Els articles d'Imperium Maris, que es poden adquirir en botigues d'alta gamma del sector nàutic i a través de la seua pàgina web www.imperiummaris.com, han nascut «amb el compromís de donar una nova vida a les veles utilitzades en les regates».