Foto d'arxiu de l'inici del curs escolar a València
Foto d'arxiu de l'inici del curs escolar a València - ROBER SOLSONA
Educació

«Els deures escolars, a debat»: la Generalitat organitza una jornada de reflexió per a la comunitat educativa

La trobada és gratuïta i tindrà lloc el 26 de novembre a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de València

VALÈNCIAActualizado:

«Els deures escolars, a debat» és una jornada de reflexió i debat al voltant dels deures que els xiquets porten de l'escola a casa organitzada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Des d'Educació comuniquen que «es dóna així resposta a la demanda per part de tota la comunitat educativa de fer una reflexió oberta al voltant d'aquest tema».

La jornada tindrà lloc el 26 de novembre a l'Auditori del Conservatori Superior de Música de València, és gratuïta (amb inscripció prèvia i aforament limitat) i està dirigida a tota la comunitat educativa.

El tema de la realització de tasques quan els escolars acaben la jornada és un dels més polèmics de l'any respecte a l'educació. Els pares s'han posicionat tant en contra com a favor del deures, i ha sigut motiu de conflicte entre professors i pares i entre pares i el sistema educatiu a les comunitats espanyoles, també a la valenciana. El conseller Vicent Marzà ha explicat que l'aposta de la Generalitat «és clara»: «volem involucrar tota la comunitat educativa en una millora del model que promoga eines innovadores en el procés d'aprenentatge del nostre alumnat».

Segons esta premisa, el conseller senyala que una de les línies de treball que marcaren des de l'inici de curs fou «la implicació», per tant, Marzà creu que iniciatives com esta van en eixa direcció, «en la d'aconseguir una escola pública de qualitat, i en la qual totes i tots ens sentim part del sistema educatiu per a fer front als actuals reptes educatius».

En la trobada per a reflexionar sobre els deures participa el formador i assessor Enric Queralt amb la ponència «Deures? Oportunitat o malson». Així mateix, hi haurà una taula rodona conformada per diferents especialistes universitaris com Juan Luís Castejón de la UA i José Gimeno i Bernardino Salinas de la UV. La jornada es completa amb les aportacions de diferents experiències de centres educatius valencians i un fòrum de debat amb representants de pares i mares, així com de l'Associació de Directors de Primària i la Permanent de Secundària.