Imatge de l'espectacle poètic de l'Odissea d'Homer
Imatge de l'espectacle poètic de l'Odissea d'Homer - ABC
Cultura

El Palau de la Música acull un espectacle poètic-musical basat en l'Odissea d'Homer

El dijous 10 de novembre en la Sala Rodrigo es recrearà el cèlebre viatge d'Ulisses i la seua tornada a casa

VALENCIAActualizado:

Un espectacle diferent, d'un clàssic de la història però amb la modernitat d'una obra actual, amb un suport audiovisual propi de l'època clàssica grega. El Palau de la Música acull demà dijous dia 10 un espectacle poètic-musical, basat en l'Odissea d'Homer. La Sala Rodrigo serà l’escenari on el públic podrà recrear el cèlebre viatge d'Ulisses i la seua tornada a casa, Ítaca, metàfora universal del viatge intern, vital i personal de cada un.

L'espectacle, que presenta la companyia Melodemodomies, està fet sobre la traducció que Joan Francesc Mira, Premi 9 d’Octubre 2016 de la Generalitat, va fer de l'Odissea d'Homer. Per la seua banda, Tomàs Llopis va ser qui va triar els textos que ell mateix recita com rapsode de l'espectacle. A partir d'ells, Miquel Pérez Perelló va compondre la música, creant uns temes caracteritzats pel seu caràcter mediterrani, càlid, marítim i mitològic.

Els assistents podran veure prop de 50 il·lustracions de Joan Castejón, a través de les quals interpreta de manera realista els personatges i els escenaris de l'Odissea. Unes imatges que van projectant-se sobre l'escenari aconseguint, d'una banda, que els dibuixos estiguen al servici dels versos musicats i, per una altra, que tinguen una poètica visual pròpia amb la intenció d’atrapar a l’espectador.

Horari: 20 hores del dia 10 de novembre. Preu de l'entrada: des de 10 euros. Venda d'entrades aquí.