Imatge de Jorge Rodríguez i Conxa Garcia
Imatge de Jorge Rodríguez i Conxa Garcia - ABC
Actualitat

La Diputació destina tres milions d'euros al Pla d'Ocupació dels municipis valencians

El programa prioritzarà que les contractacions es destinen a l'execució d'obres i serveis «d'interès general i social»

VALENCIAActualizado:

Amb l'objectiu de recolzar els Ajuntaments i donar suport a las colectius més vulnerables, la Diputació de València ha redactat ja les bases del Pla d'Ocupació amb el qual la institució provincial se sumisca al programa de foment de l'ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d'euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d'aturats en els municipis valencians. Cada lloc de treball generat per la Corporació tindrà una durada mínima de tres mesos i de 30 hores setmanals.

Segons fonts de la Corporació provincial, el Pla d'Ocupació de la Diputació de València ho ha avançat en la seua visita a l'Eliana el president, Jorge Rodríguez, que ha explicat que “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més enllà destinant aquests tres milions d'euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l'atur als seus veïns”. Aquest pla d'ocupació arribarà a la pràctica totalitat dels municipis de la província amb una quantitat fixa de 1.500 euros i una altra variable en funció del nombre d'aturats de cada localitat inscrits en el Servef. “La Diputació no va a deixar a ningú en el camí i va a fer tots els esforços necessaris, al costat de la Generalitat i els ajuntaments, per a ajudar a aquells que porten més temps parats”, ha afegit Rodríguez.

Per la seua banda, la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha insistit en la intenció de la Corporació provincial de lluitar contra l'atur dins de les seues possibilitats, i ha destacat que l'execució d'obres i serveis d'interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que aquest pla servisca no solament per a ajudar a l'empleabilitat d'aquestes persones sinó que d'alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.