ABC EN VALENCIÀ

«Mitologia del periodisme gràfic»: una mostra davant els estereotips del llenguatge fotoperiodístic

L’exposició exhibeix un total de 105 imatges relatives a 11 episodis distints que recorren des de principis del segle XIX fins l’actualitat

VALENCIAActualizado:

La guerra del Vietnam, el colp d’Estat del 23-F, el conflicte d’Israel i Palestina, els atemptats terroristes de l’11-S, el cos sense vida del menut sirià Aylan Kurdi en una platja de Turquia... Així fins a 11 episodis distints, que transiten des de principis del segle XIX i fins els nostres dies. Res escapa a l’objectiu de la mostra ‘Mitologia del periodisme gràfic’. Una exposició que aplega aquest proper divendres al Centre del Carme de València i que proposa un recorregut a través de 105 instantànies, la majoria d’elles originals, que conviden a qüestionar els estereotips existents al voltant del fotoperiodisme i del llenguatge visual.

La mostra, comissariada per Pablo Brezo amb el suport de la Unió de Periodistes Valencians i la col·laboració del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, reunirà els treballs d’un gran nombre de fotoperiodistes.

‘Mitologia del periodisme gràfic’ estarà exposada al públic fins el proper 29 de gener.