Imatge de dols dels xefs que participen a les jornades «Tastarròs»
Imatge de dols dels xefs que participen a les jornades «Tastarròs» - ABC

Gastronomia«Tastarròs»: una setmana per a gaudir de la millor tradiciò valenciana amb menús arrosseros de qualitat

Quinze restaurants oferiran les seues propostes amb el producte més popular de la cuina de València del 7 al 12 de novembre

VALÈNCIAActualizado:

La Comunitat Valenciana reforçarà, durant el mes de novembre, la seua fama mundial en la tradició arrossera. Del 7 al 12 d'este mes, quinze emblemes de la gastronomia arrossera valenciana oferiran en els seus restaurants un menú molt atractiu amb l'arròs com a protagonista. Amb aquesta iniciativa, la Denominació d'Origen Arròs de València pretén «posar en valor totes les possibilitats gastronòmiques» dels arrossos valencians.

A les jornades, anomenades «Tastarròs», participaran restaurants de tall clàssic «capaços d'oferir les millors paelles» (com el restaurant Rioja o Casa Clemència que oferiran els seus emblemàtiques paelles), però també restaurants de tall més creatiu com Saiti o Tavella, que oferiran plats «tan curiosos com el seu arròs de remolatxa amb verdures de temporada, poma verda i confitats o l'arròs de presa ibèrica i papada», segons indiquen de d l'organització. Les jornades abasten un gran ventall de restaurants i cuiners, des de joves promeses com Sergi Peris a veterans del sector com Adolfo Cuquerella o Kike Jiménez.

Un dels xefs participants a les jornades
Un dels xefs participants a les jornades - ABC

Al final de les jornades, se celebrarà una gran festa que tindrà lloc el pròxim diumenge 13 de novembre a la Plaça de l'Ajuntament de València, i en la qual els quinze restaurants oferiran els seus arrossos a preus populars. A més, la Denominació d'Origen Arròs de València ha preparat un extens programa d'activitats que amenitzaran la jornada: hi haurà una gran exposició de barques de l'Albufera (amb les seues diferents tipologies i espelmes), una demostració d'arts de pesca (amb tallers de pesca al rall i teixit de xarxes), tallers d'iniciació a la muixeranga o exhibicions del ball des tornejants de Sueca, entre altres activitats.

Els restaurants participants en les jornades són: Casa Clemència, Contrapunt Les Arts, Dues Estacions, Mar d'Avellanes, Napicol, Nou Gourmet, El Celler del Tossal, Ries Gallegues, Saiti, Sergi Peris Gastronòmic, Tavella Restaurant i Trencadish (València), Alqueria de Horta (Alboraia), La Granja (Sueca) i Restaurant Rioja (Benissanó).