ABC en Valencià

Els drons omplin la Universitat de València en la IV Fira Aèria

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) acull el divendres 18 de maig l'event, un projecte que uneix tecnologia

VALÈNCIAActualizado:

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) acull, este divendres 18 de maig, la IV Fira Aèria, un projecte que uneix tecnologia, desenvolupament social i creativitat i en el qual més de 1.000 estudiants de secundària i batxillerat de 45 centres valencians mostraran drons construïts durant aquest curs, amb finalitats socials i mediambientals. L’objectiu de la trobada és que l’estudiantat aprenga a construir aquest tipus de vehicles no tripulats, per a usar-los en un entorn local.

La Fira Aèria, promoguda per la Universitat de València, el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, Las Naves Centre d’Innovació (Ajuntament de València) i El Caleidoscopio, és un dels projectes educatius d’innovació de major envergadura a la Comunitat Valenciana.

La fira inclourà tres zones diferenciades. La primera, amb 45 estands corresponents a cadascun dels centres, i on l’alumnat exhibirà els seus drons i pòsters amb les aplicacions proposades. La segona consisteix en tres sales que funcionaran simultàniament, i en les quals cada centre exposarà públicament els avantatges socials del seu projecte, mentre que la tercera són les pistes on es farà una demostració de vol.

La Fira Aèria començarà a les 9 hores i es preveu que acabe a les 13.30. A les 12 hores tindrà lloc l’acte de presentació, a la Sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Hi participaran Pedro Sigler Vizcaíno, cap del Servei de Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Paula Marzal, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València; un representant de Las Naves Centre d’Innovació; Ricardo Domínguez, director d’El Caleidoscopio; i els regidors d’Educació de municipis valencians que han participat en la Fira Aèria. La IV edició del projecte va arrancar el novembre i hi han participat vora 3.000 estudiants i 150 professores i professors valencians.

Els drons i projectes que es mostraran divendres 18 de maig giren al voltant de diferents objectius: assistència a serveis socials, ajuda a persones majors amb mobilitat reduïda, control de plagues en camps i ajuda a agricultors, drons de difusió turística i del patrimoni històric, o uns altres per a ajuda en assistència bàsica i de primers auxilis en serveis mèdics i de salvament marítim. Uns altres dels objectius dels drons que es presentaran són l’ajuda als serveis de bombers, el manteniment de nuclis urbans històrics, el suport en accidents de trànsit i el control d’aquests. També es mostraran drons de rescat o uns altres per a aportar solucions a les diferents realitats locals.

En el projecte participen els ajuntaments d’Albaida, Albalat del Sorells, Albuixec, Algemesí, Alzira, Aiora, Benifaió, Benifairó de les Valls, Benetússer, Bellreguard, Bétera, Carlet, Catadau, Emperador, el Puig, Foios, Massanassa, Meliana, Mislata, Montserrat, Moixent, l’Olleria, la Pobla de Farnals, la Pobla de Vallbona, Ontinyent, Puçol, Paterna, Requena, Sagunt i Utiel, a la província de València; Crevillent, Dénia, Mutxamel, Sant Joan d’Alacant, San Fulgenci, Saix i Teulada participen per la d’Alacant; i Castelló de la Plana i Benlloch per la província de Castelló. Els consistoris han participat des de les regidories d’educació i amb això “han afermat el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més joves”, han destacat des d’El Caleidoscopio.