Imatge de la falla de Na Jordana d'enguany
Imatge de la falla de Na Jordana d'enguany - ROBER SOLSONA
ABC EN VALENCIÀ

Front comú a favor de les Falles davant la Unesco

L’Ajuntament de València reitera la petició que les festes siguen declarades Patrimoni Inmaterial de la Humanitat

VALENCIAActualizado:

Tots fent força a favor de les Falles per al proper 2 de decembre. A pocs dies de la reunió dels representants de la UNESCO per a prendre la seua decisió, l’Ajuntament de València ha reiterat en el ple de hui, a través d’una declaració institucional, el suport a la petició que les Falles siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat. En este document, que hi adjuntem, se subratllen els valors de la festa i d’una campanya a favor de la declaració que ha servit perquè tot el món faller “prenga consciència que les Falles han de caminar cap a l’excel·lència i la posada en valor de tot allò positiu que aporten a la societat”.

L’Ajuntament de València ha reafirmat el seu suport a la candidatura de les Falles a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat en la convenció de la UNESCO que tindrà lloc a final d’este mes i principi de desembre a Etiòpia. En una declaració institucional presentada pels portaveus dels quatre grups polítics municipals s’afirma que “per a la ciutat de València les Falles són molt més que la festa gran. Les Falles formen part de la idiosincràsia de la ciutat, han crescut amb la ciutat de tal manera que no es pot tindre una visió completa de la història de la ciutat sense parar esment a la gran aportació d’esta festa”.

En un altre apartat de la declaració institucional es recalca que les Falles “són un motor econòmic, social i cultural de primer ordre a València, l’expressió màxima de la creativitat, de l’autoorganització associativa i la cultura popular valencianes”. A més, s’afig que “les Falles contribuïxen a la vertebració dels barris i la integració dels nous veïns, i ajuden així a la cohesió de la societat valenciana”.