Imatge d'un concert de la banda valenciana Tardor
Imatge d'un concert de la banda valenciana Tardor - DIPUTACIÓ

Deleste FestivalLa Diputació de València recolza a les bandes valencianes emergents que sonaran al Deleste Festival

La institució s'incorpora per primera vegada al festival a través del seu programa musical i participa amb grups com Geografies, Tardor i Dani Miquel

VALÈNCIAActualizado:

Comença hui un dels esdeveniments musicals de referència a la capital del Túria: el Deleste Festival, que es perllonga fins al dissabte 5 de novembre a la nit en l'Espai La Rambleta. I, amb ell, el programa musical de la Diputació, Sona la Dipu, col·labora per primera vegada amb ell, com un dels protagonistes en el Deleste Kids, que se celebra el dissabte al matí i que comptarà amb l'actuació de Dani Miquel i de Tardor.

Els assistents, tant famílies com a xiquets, podran gaudir dels concerts d'aquests dos artistes amb una entrada benèfica de tres euros, que es destinarà íntegrament a l'Associació Asociación Síndrome de Microdeleción 5q14.3-MEF2C, una malaltia de la qual solament es coneixen 60 casos en el món i que afecta a un xiquet de València.

A més, el grup semifinalista de la present edició del Sona la Dipu, Geografies, oferirà un concert este divendres 4 de novembre a les 22:45. Els grups de la Diputació compartiran cartell amb artistes com Quique González & Los Detectives, Xoel López, Magnolias Shoals o Bigott. Des de l'Àrea de Joventut, Esports i Igualtat assenyalen que “si la Diputació creu en la música i en grups vàlids, ha de recolzar aquest festival, ja que duu a terme una ferma aposta per les bandes emergents valencianes igual que fem des de la Corporació”. Quique Medina i Jesús de Santos, directors del festival, han agraït el suport de la institució provincial així com que “s'hagen parat a escoltar la proposta i hagen vist potencial en Deleste. “Deleste Festival cerca fugir de l'estiu i de les aglomeracions, donar major visibilitat i suport a les bandes locals prevalent la qualitat musical amb veus en directe”, asseguren els organitzadors de l'esdeveniment.

Sona el Deleste

Fruit de la col·laboració entre la Diputació i el festival, la setmana passada es va celebrar l'esdeveniment Sona el Deleste en La Rambleta amb una gran afluència de públic. En aquesta jornada diürna i festiva, The Saltitos, finalista de Sona la Dipu 2016, i Gran Quivira, semifinalista de la mateixa edició del concurs, van interpretar els seus temes abans de l'actuació de Novetats Carminha.

Segons expliquen des de la Diputació, la col·laboració entre esta i el Deleste Festival segueix la línia de promoció duta a terme pel programa musical de la Corporació, mitjançant el qual tots els participants, independentment que hagen sigut guanyadors del concurs, tenen l'oportunitat d'actuar en els festivals més reconeguts del país i de la província.