Universitat de València
Universitat de València - MIKEL PONCE
Educació

La Universitat de València i la Politècnica, entre les cent més innovadores d’Europa

El rànquing Reuters News les situen entre les universitats que més han contribuït a la ciència i la tecnologia

VALÈNCIAActualizado:

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València se situen, per tercer any consecutiu, entre els cent centres d’ensenyaments superior més innovadors de Europa, segons la nova edició del rànquing Reuters News. Esta classificació destaca aquelles universitats que més han contribuït a la ciència i la tecnologia. De les universitats espanyoles, només cinc d’elles estan entre els cent centres d’educació superior europeus més innovadors, 6 menys que en l'edició de 2017.

La primera és Universitat de Barcelona, en la posició 69, seguida de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la posició 87, Universitat Autònoma de Barcelona, en la posició 93, la Universidad Politécnica de Valencia amb la 99 i la Universitat de València en la posició 100 d'Europa. El rànquing l’encapçalen les universitats KU Leuven (Bèlgica), Imperial College London (Regne Unit) i University of Cambridge (Regne Unit).

Per establir aquesta classificació de les universitats europees més innovadores, Reuters News s’ha basat en dades compilades per Clarivate Analytics i diverses de les seues plataformes de recerca: InCites, Web of Science, Derwent Innovations Index, Derwent World Patents Index i Patents Citation Index.

Els indicadors utilitzats per a classificar les universitats són el volum, èxit i nombre mundial de patents. També les cites que aquestes reben, l’impacte de la citació i de les cites d’articles per part de la indústria, i el total d’articles de la Web of Science Core Collection, entre altres. La puntuació final s’obté ponderant per igual cada indicador, amb l’excepció de l’impacte de citació de patent i el percentatge de patents citades, que reben el 50% de ponderació cadascun, ja que estan estretament relacionats en el mesurament del mateix fenomen.