Museu de les Ciències de València
Museu de les Ciències de València - ABC
Cultura

El Museu de les Ciències acull les Jornades de Paleontologia i l'activitat «Pregunta-li a un científic»

Les sessions tindran lloc el 19 d'octubre i són gratüites amb inscripció prèvia

ABC
VALENCIAActualizado:

El Museu de les Ciències acull este dijous, 19 d'octubre, una jornada sobre la investigació i divulgació paleontològica en què participen els principals referents nacionals i locals en el món de la museologia aplicada a esta disciplina. El divendres, 20 d'octubre, es realitzarà l'activitat 'pregunta-li a un científic', una trobada d'estudiants amb el paleontòleg Francisco Ortega Coloma. Les Jornades es realitzaran en l'Auditori del Museu de les Ciències i el dijous, 19 d'octubre, l'accés és lliure prèvia inscripció al web.

El programa del dijous 19 d'octubre comença a partir de les 10.00 hores amb la conferència inaugural de José Luis Sanz, catedràtic de Paleontologia de la Universitat Autònoma de Madrid. A continuació, de 12:00h a 14.30h. tindrà lloc la taula redona 'Els dinosaures en el Mediterrani en l'era Mesozoica' moderada per Ana García Forner, conservadora del Museu d'Història natural de la Universitat de València. Participen: Francisco Gascó, paleontòleg, paleoilustrador i investigador de la Universitat de València, José Miguel Gasulla, paleontòleg de Morella i Maite Suñer, paleontòloga d'Alpont.

Per la vesprada, el dijous 19 d'octubre, de 16.00 hores a 17.30 hores, se celebrarà la taula redona 'El futur de la Paleontologia local en l'àmbit dels museus' moderada per José Antonio Gordillo, divulgador científic de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Participen: Andrés Santos Cubedo, director del Museu de Bejís i de la col·lecció de paleontològica de Cinctorres, Ainara Aberasturi, directora del Museu Paleontològic d'Elx i Margarita Belinchón, directora del Museu de Ciències Naturals de València.

El divendres 20 d'octubre, a les 11.00 hores, està prevista l'activitat 'Pregunta-li a un científic', a càrrec de Francisco Ortega Coloma, professor titular del grup de Biologia Evolutiva de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.