Imatge de la gent del festival
Imatge de la gent del festival - ABC
València

El Centre del Carme obri una finestra a l'art brasiler

El seu objectiu és l'expansió de arts performatives, a través d'accions col·lectives i de l'intercanvi d'experiències pràctiques

VALÈNCIAActualizado:

El Centre del Carme obri una finestra a l'art brasiler i acull de l'1 al 5 d'agost el Festival d'Arts Performatives Conquista Ruas.

Conquista Ruas és un festival d'arts performatives que es fa a la ciutat de Vitória da Conquista de Bahia, a Brasil. Es tracta d'una iniciativa autogestionada, que reuneix artistes, productors, investigadors i professionals de l'art i de la cultura i que té com a objectiu l'expansió de les arts performatives, a través d'accions col·lectives i de l'intercanvi d'experiències pràctiques poètiques i quotidianes a la ciutat.

El festival busca la generació de coneixements compartits entre agents artístics i culturals de la ciutat i d'altres llocs del món a través de 'performances' urbanes, xarrades, mostra de vídeos, exhibicions i tallers, que activen espais públics i institucions culturals.

La tercera edició del Conquista Ruas té la col·laboració del Centre del Carme de València, com a espai d'exhibició de la mostra de vídeos d'enguany. Els vídeos es projectaran al mateix temps a Vitória da Conquista (Brasil) i al Centre del Carme de València, i es crearà un vincle entre les dues ciutats.

El festival, que va nàixer el 2016 i que visita per primera vegada Espanya, ha escollit com a seu el Centre del Carme de València, convertit en un centre d'agitació cultural on conflueixen diferents experiències contemporànies i que serveix de plataforma per a l'art actual en contacte amb els nous públics.

L'edició de 2018 reuneix treballs que tensen els límits de l'acció, de la videoperformance i la intervenció urbana i presenten un debat sobre acció, ciutat i imatge on es creuen qüestions estètiques, ètiques i polítiques.

Aquesta edició consta de 32 obres audiovisuals d'artistes de nou estats brasilers (Amapá, Bahia, Ceará, Espírito Santo, Maranhão, Minas Gerais, Pernambuco, Rio de Janeiro i Sao Paulo) i artistes residents a Mèxic, Espanya, Colòmbia i Portugal.