Imatge del festival
Imatge del festival - ABC
ABC en Valencià

Cabanyal Íntim inicia un viatge multidisciplinari per rescatar la «Memòria»

La 8a edició obri les seues portes amb una festa al pati de la Mutant

VALÈNCIAActualizado:

El Festival Cabanyal Íntim s'estrena este dijous amb una festa d'inauguració al pati de la Mutant a les 20:00h que donarà pas a dues intenses setmanes amb les arts escèniques més íntimes i experimentals dirigides a tot tipus de públic.

Cabanyal Íntim complix 8 anys compartint amb més de 8.000 espectadors experiències teatrals úniques, lúdiques i vitals. I ho fa sota el convenciment que el teatre és una poderosa i necessària eina per a la llibertat d'expressió, la reflexió, la convivència, l'educació, la tolerància, la inclusió social, l'estimulació sensorial, la denúncia o la creativitat.

La Memòria, lema del festival, es colarà en tota la seva amplitud a partir d'aquest divendres i fins al proper dia 20 de maig per les llars i altres espais singulars del barri del Cabanyal. Des de la memòria personal, col·lectiva i històrica, passant per la memòria d'un barri i els seus habitants, la memòria de la llibertat artística –tan necessària en aquests dies- fins a la desmemoria lligada a la malaltia o a la política, la memòria del cos o l'art de la memòria.

La memòria històrica solcarà per moltes de les peces de la programació. Els cants a capella i la música de Cent i la mare, companyia dirigida per María José Peris, endinsarà al públic en una casa plena de veus que ens transporten a través de la música i el teatre a la guerra civil espanyola amb Ombres. La memòria associada a aquest conflicte recorre també la proposta de la dramaturga basca Olatz Gorrotxategique, el seu espectacle 43º 13’ 44 evoca les coordenades de la fossa comuna en la qual va ser enterrat el seu avi.

Tota la programació completa en:cabanyalintim.com