Imatge del mural «Hyuro»
Imatge del mural «Hyuro» - ABC

Igual-Ment Fest«Murals reivindicatius» a València per a lluitar contra la violència masclista

La ciutat utilitza l'art urbà per a transmetre els missatges d'igualtat de gènere amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista

VALÈNCIAActualizado:

Expressions artístiques unides contra la violència de gènere. Emmarcats en el programa d'activitats del Igual-Ment Fest, celebrat amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista, l'Ajuntament de València han pintat «murals reivindicatius» diversos punts de la ciutat, com és ara la plaça de l'Esglèsia de l'Àngel al barri del Cabanyal, el carrer Joan de Calatrava de Benimàmet o el carrer Antonio Suárez de la zona de Mestalla.

Així, es fa arribar el missatge d'igualtat de gènere a través de l'art urbà, segons explica l'Ajuntament en la seua pàgina web. El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Masclista se celebra el pròxim 25 de novembre, un dia pel que s'han llançat iniciatives a la Comunitat Valenciana, com és la campanya de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, #UnHomeDeVeritat.

Pel que fa als murals, el de la «Nena Wapa Wapa», al barri del Cabanyal, és «una al·legoria de l'educació com a clau per a la igualtat representada amb unes gàbies penjades i una nena i un nen que arrosseguen una clau gegant», expliquen des de la institució.

«Hyuro», per la seua banda, transmet als veïns de Benimàmet «un missatge que qüestiona la llibertat i les condicions dels drets fonamentals i inalienables de la persona. Ho ha fet a través de la paraula "visibilitzar" que va degradant-del negre al blanc fins a desaparèixer».

En les proximitats de Mestalla, l'artista valenciana Julieta XLF va començar el seu esbós d'art urbà el diumenge, i ja es podia visitar des d'este dia. Este és «un homenatge a les dones assassinades víctimes de la violència de gènere», que té per títol «Pensar- juntes».

El #IgualMentFest és un esdeveniment que la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat enfocat a tots els públics i que, segons indiquen, aglutinarà «diverses manifestacions artístiques, tallers, activitats i una fira d'entitats que treballen per fer realitat la igualtat entre dones i homes».

El festival Se celebrarà el dia 27, a la plaça de l'Ajuntament, i serà d'ús exclusiu per als vianants, tallant el tràfic –com és tradició als últims diumenges de cada mes– per convertir-se en «punt de trobada de la ciutadania». Un acte «per a donar-li a la població arguments i eines per a lluitar per la llibertat i la igualtat de les dones».