Imagen de una filà de Moros y Cristianos
Imagen de una filà de Moros y Cristianos - ABC
Agenda de actos

La Generalitat llena este domingo de cultura las calles en el marco de la celebración del 9 d'Octubre

Palacios y museos abiertos, exposiciones fotográficas, conciertos y un Alardo de Moros y Cristianos forman el programa

VALENCIAActualizado:

La Generalitat Valenciana ha programado una serie de actividades lúdicas y culturales en las tres provincias para celebrar la festividad del 9 'Octubre, que incluyen jornadas de puertas abiertas en palacios y museos.

Este domingo, 2 de octubre, se inaugura una exposición del fotógrafo Francesc Jarque en la Sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat, en una jornada en la que se celebrará también el Alardo entre Moros i Cristians en los alrededores de la Plaza de la Virgen de los Desamparados de Valencia.

Agenda completa para el domingo 2 de octubre

Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat amb recorregut delimitat 9:00 – 20:00 El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tots el que vulguen puguen visitar el Pati Gòtic, la Sala Daurada, l'Escrivania, la Sala Vella, la Sala dels Reis i la Sala Nova o de Corts.

• 9 Museus oberts fins a les 20:00: IVAM, MUVIM, Centre del Carme, Beneficència, Museu de la Ciutat, Museus de Belles Arts de València i Castelló, el MARQ i el Museu de Belles Arts Gravina.

• 9 Palaus oberts de 10:00 a 20:00: Palau de la Generalitat, Palau dels Almiralls d'Aragó-Banys de l'Almirall, Palau dels Borja-Corts Valencianes, Palau de la Batlia, Palau del Marqués de la Scala, Palau dels Català de Valeriola, Palau del Marqués de Malferit, Palau dels Mercaders, Palau d'en Bou.

• 10:00 Inauguració Exposició de Jarque a la sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat. Inauguració de l'exposició d'obres del fotògraf valencià Francesc Jarque (1940 - 2016) a la Sala de l'Escrivania del Palau de la Generalitat.

• 11:40 Alardo entre Moros i Cristians als voltants de la Plaça de la Mare de Déu a València

◦ Plaça de la Reina, Carrer del Micalet, Plaça de la Mare de Déu, Carrer dels Cavallers, Plaça de Manises, Carrer dels Serrans i Plaça dels Furs.

• 17:30 – 20:30 Dia del Cant Valencià d'Estil a València. Actuació itinerant + Actuació en escenari al claustre gòtic del Centre del Carme.

Actuació itinerant que recorre diverses places del centre històric de la ciutat i que finalitza amb una actuació al claustre gòtic del Centre del Carme. L'entrada és gratuïta.

Participen: al cant Teresa Segarra, Maria Amparo Hurtado, Isabel de Quart, Tatiana Prades, Josep Martí, Jacint Hernández, José de Castellar i Christian Penalba; al vers Paco de Faura i

Vicent de Rosa; a l'acompanyament intrumental els músics de corda de Godella i els de vent de Bétera; a la dolçaina i el tabal l' Associació de Música Tradicional Xarançaina de Castelló.

▪ 17:30 Plaça de Sant Lluís Beltrán (l'Almodí)

▪ 17:55 Plaça de Manises

▪ 18:20 Plaça de Cisneros (Museu d'Història de la Medicina)

▪ 18:45 Plaça dels Furs (Torres de Serrans)

▪ 19:10 Plaça del Carme

▪ 19:20 Claustre gòtic del Centre del Carme

▪ 20:30 Final

Imagen de Dani Miquel, que actúa est domingo en Castellón
Imagen de Dani Miquel, que actúa est domingo en Castellón - ABC

• 18:00 Concert de Dani Miquel a la Plaça de l'Hort dels Corders de Castelló.