Imatge de l'arbre nadalenc a la plça de l'Ajuntament de València
Imatge de l'arbre nadalenc a la plça de l'Ajuntament de València - ABC

Festes de NadalEls arbres i la il·luminació començen a vestir de Nadal les places de València

L'encesa oficial dels enllumenats es farà el pròxim 5 de desembre

VALÈNCIACActualizado:

València lluirà «més bonica» que la resta de l'any amb motiu de la celebració de Nadal. Estes festes, tots el pobles de València comptaran amb il·luminació ornamental «per donar la benvinguda al Nadal», segons explica Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament.

No només per motiu estétic, sinò comercial, els llums cobren protagonisme als carrers. Sobre tot pel que fa al centre de la capital del Túria ja que, segons Fuset, el grup de govern vol que «la plaça de l’Ajuntament siga referent de la ciutat durant les pròximes setmanes des del punt de vista de la celebració del Nadal i de la generació d’oportunitats econòmiques per a molts comerços del centre».

Seguint el model de e l'any passat, l'Ajuntament «aposta per la descentralització de les celebracions», motiu pel qual enguany els barris i pobles celebraran també este període «amb la mateixa dignitat, amb arbres de Nadal i il·luminació», ha afirmat Fuset.

Així, un any més, a banda de l'arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament, s'instal·laran uns altres exemplars en places històriques com les de Benimaclet, el Doctor Collado, la Creu del Canyamelar, Patraix, Sant Valer i Campanar. A més, com a conseqüència del «gran èxit» que va suscitar l’any passat, enguany tornarà a instal·lar-se el Betlem en la plaça de la Reina, «creant així un segon punt de gran atracció en el centre per a veïnat i visitants».

Mentrestant, centenars de veïns valencianas esperen amb il·lusió una cita popular tradicional: l’encesa oficial dels enllumenats, que es farà el proper 5 de desembre.