Moment del Desembarcament en les festes de Moros y Cristians
Moment del Desembarcament en les festes de Moros y Cristians - CALP
DEL 14 AL 16 D'OCTUBRE

Calp promociona les festes de Moros i Cristians com a atractiu turístic

Enguany el calendari es fa coincidir amb el cap de setmana per afavorir l'arribada de més públic visitant

ALICANTEActualizado:

L'Ajuntament de Calp ha adaptat el calendari de les celebracions de les festes de Moros i Cristians per a afavorir l'arribada de més públic i aprofitar el seu atractiu potencial per al turisme, al fer coincidir els actes principals amb el cap de setmana, segon han informat responsables municipals.

Les Entrades, el moment culminant del programa, es faran el dissabte 14 d'octubre i el tradicional dia del Patró, el Crist de la Suor, s'avança igualment. L'Associació de Moros i Cristians ha anunciat que el divendres 14 està previst el Pregó a la plaça Major a càrrec de l'arqueòleg del museu Marq d'Alacant José Luis Menéndez.

Com tots els anys, n'hi ha expectació per conéixer la exhibició de música, ball i els elements que posaran en escena en les desfilades les capitanies per mostrar el seu poder i la bellessa en el moment de la conquesta de la vil.la, pel lluiment del seus protagonistes.

El diumenge 15 també oferirà episodis festers centrals, com el desembarcament de tropes mores a la platja, la desfilada infantil per la vesprada i el tancament fester amb el Miracle, un acte emotiu i distintiu del municipi que ha merescut el reconeixement de Festa d'Interés Turístic Autonòmic. Al següent cap de setmana, el dia 22 es celebraran els actes propis del programa religiós de la festa, la missa i la processó en honor del Crist de la Suor.

«Els Moros i Cristians de Calp s'han consolidat com a estímul social, atractiu turístic i, a més a més, són una de les festes amb més forts arrels al municipi», han destacat desde l'ajuntament.