Cartell de la mostra
Cartell de la mostra - ABC
HISTÒRIA

La Nau acull l'exposició «Tot està per fer. València, capital de la República (1936-1937)»

La mostra recopila més de 450 objectes expositius entre fotografies inèdites, audiovisuals i diversa documentació

VALENCIAActualizado:

La mostra «Tot està per fer. València, capital de la República (1936-1937)», que podrà visitar-se al Centre Cultural La Nau fins el 19 de febrer, reuneix en una gran exposició tots els aspectes de la vida de València durant este període.

En total, s’han recopilat més de 450 objectes expositius entre fotografies inèdites, audiovisuals amb informatius de la época i diversa documentació como cartilles de racionament, dibuixos de bombardejos fets per xiquets de l’època, cartells…) i fins i tot s’ha recreat un plànol de grans dimensions de la València de 1936, en el qual poden localitzar-se 85 carrers amb diferents noms i 80 enclavaments que van tindre una especial importància a l’Espanya republicana. Així, l’actual Gran Via Marqués del Túria va ser rebatejada com a Gran Via Buenaventura Durruti; el carrer Isabel la Catòlica va passar a ser de Margarita Nelken; i l’actual Avinguda de Blasco Ibáñez va rebre el nom d’Avinguda de la Unió Soviètica.

En la mostra es poden contemplar imatges de l'arxiu gràfic d'ABC. L’obertura oficial de l’exposició al públic serà a les 19 hores. A les 20 hores i coincidint amb la inauguració, la Capella de la Sapiència de La Nau acollirà un concert dedicat al ‘Grup dels joves’, a càrrec de la soprano Marta Estal Vera i del pianista Javier Caballero Ros. L’entrada és lliure i limitada a l’aforament.