Imagen de lrchivo de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana
Imagen de lrchivo de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana - ABC
Actos del 9 d'Octubre

La música y la cultura popular valenciana protagonizan la agenda del 6 de octubre

La Generalitat programa conciertos e inaugura una muestra con los primeros periódicos en valenciano de la historia

VALENCIAActualizado:

El Gobierno valenciano ha programado una serie de actividades lúdicas y culturales en las tres provincias para celebrar la festividad del 9 'Octubre que este jueves, 6 de octubre, tienen como protagonista a la música y la cultura popular valenciana.

Es la primera vez que Generalitat, Corts, Diputació de València y los Ayuntamientos de València, Alicante y Castelló elaboran un programa conjunto. Más de 65 actividades completarán la enorme oferta cultural presentada con motivo del día grande de la Comunitat Valenciana, el 9 d'Octubre

Agenda completa para el jueves 6 de octubre

Jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat amb recorregut delimitat 9:00 – 20:00 El Palau de la Generalitat obri les portes perquè tots el que vulguen puguen visitar el Pati Gòtic, la Sala Daurada o la Sala de l'Escrivania.

17:00 Inauguració Exposició 'Premsa satírica i cultura popular valenciana' al monestir de Sant Miquel dels Reis.

L'exposició introduirà els antecedents discursius de la sàtira valenciana mostrant col·loquis, contes, plecs de cordeta, etc. Analitzarà el període contemporani amb la premsa satírica valenciana mostrant els primers periòdics en valencià com El Mola, La Donsaina i La Traca.

Finalment, es tractarà sobre la situació actual, amb un enfocament de present i futur del discurs en Internet i les xarxes socials.

• 20:00 Actuació musical d'ERA quintet-grup de cambra de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana al Palau de la Generalitat.

ERA Quintet naix en 2015 i els seus membres formen part de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana: Dèlia Serrano (flauta), Ángela González (oboé), Ferran Garcerá (clarinet), Maria Tordera (fagot) i Raúl del Camp (trompa), els quals interpretaran:

▪ Trois pièces brèves de Jaques Ibert (1890 – 1962)

▪ Divertimento núm. 2 de V. Martin i Soler (1754 – 1806). Adaptació de Salvador Sanchis.

• 20:30 Concert Nova Cançó 'Cantem valencià' al Teatre Principal de València.

Actuacions de Al Tall, Josep Nadal i Àlex Seguí, Els Mox, Apa, Andreu Valor, Aitana Ferrer, Joan Americ, Ina Martí, Carraixet, Rafa Xambó, Mara Aranda, Cor de l'Eliana, Rafel Arnal i Musicants.

Idea i direcció artística: Lluís Miquel Campos

Direcció musical: Enric Murillo.

20.30 h Actuació de la Banda Ciutat d’Elx al Gran Teatre d’Elx