Imatge del projecte
Imatge del projecte - ABC
ABC EN VALENCIÀ

El Mercat del Grau reviscola

El projecte de rehabilitació manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat

VALENCIAActualizado:

Un símbol del barri que torna a vore la llum. El projecte de rehabilitació del Mercat del Grau manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui este projecte que s’aprovarà en el ple del dijous i s’executarà, en uns 18 mesos, amb un pressupost de 2,4 millions d’euros a càrrec del Pla Confiança.

Segons fonts municipales, Carlos Galiana ha explicat que és “el fruit de mesos de treball de la regidoria de Comerç que ha defés un mercat accessible i obert, que invite a entrar a la ciutadania, que destaque com a espai de convivència comercial i social i que actue com element revitalitzador del barri”.

Pel que respecta als usos comercials del nou Mercat del Grau, el regidor ha explicat que tindrà 24 punts de venda, front a les 56 existents, de les quals actualment només se’n troben obertes al públic 4 (3 botigues i un bar), “amb els que estem negociant per si volen mantindre la seua activitat mentre es fan les obres”. Les noves parades mantindran l’oferta de producte fresc “i fins i tot es contempla la possibilitat de dedicar una parada per a la “tira de contar” per a la venda directa de productes frescos cultivats a l’horta i de cultiu recent.

Imatge del projecte
Imatge del projecte - ABC

Per altra banda, el regidor ha destacat que este mercat municipal complirà el seu objectiu de revitalitzar el barri ja que el projecte també dota l’espai d’uns usos socials i el recinte comptarà amb zones amb accés a les noves tecnologies, per fer conferències, teatre infantil, concerts, i reunions d’associacions de veïns, confraries i altres entitats del Grau.

El Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, serà el primer en estar obert de matí i vesprada.

Aprovat el projecte, i la direcció d’obra, es duran a terme les actuacions prèvies a la rehabilitació del Mercat, per escometre, posteriorment, la construcció de l’edifici i urbanització del voltant que registrarà alguns canvis com la conversió en zona de vianants del carrer Plaça del Mercat Nou.