Actualitat

La FAPA crida a la vaga del 26 d’octubre contra les revàlides

La Federació majoritària d’AMPA considera que estes proves minven la igualtat d’oportunitats de l’alumnat

Imatge d'una escola de València
Imatge d'una escola de València - ROBER SOLSONA

Nou conflicte a la vista al sistema educatiu amb la convocatòria de una vaga per al próxim 26 d'octubre. La Federació d’Associacions de pares i mares d’alumnes de València (FAPA-València) ha anunciat este dimarts el seu suport a la convocatòria de vaga per part del Sindicat d’Estudiants i a la qual s’han sumat els pares i mares de la Confederació Estatal d’AMPA (CEAPA).

Per això animarà a les seues AMPA a secundar la vaga i demanarà als pares i mares que no porten als seus fills al col·legi com a protesta d’un sistema d’avaluació de l’alumnat que no millora la qualitat dels sistema educatiu, al contrari, minva la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i els aparta del sistema educatiu, promovent la competitivitat davant el cooperativisme.

D'acord amb un comunicat de la FAPA, «les revàlides tenen com a objectiu la publicació d’un rànking de centres d’acord a les qualificacions obtingudes en base a les proves, on es pretén valorar el nivell educatiu però sense tenir en compte el context social i econòmic de l’alumnat i de l’entorn on s’educa, ni molt menys els recursos de cada centre. Per tant condicionen a les famílies a l’elecció de centre en funció dels resultats».

Segons les mateixes fonts, «les revàlides fan una criba directa de l’alumnat, sense valorar quines circumstàncies d’èxit o fracàs l’envolten, no pensen en la qualitat de l’ensenyament sinó en crear guettos d’aprenentatge», explica el president de FAPA-València, Màrius Fullana.

FAPA-València considera a més que les revàlides «no donen solució als problemes diagnosticats, afegint recursos i atenent a les necessitats educatives especials; per tant no responen a les necessitats reals com és complementar l’avaluació continuada de l’alumnat».

Toda la actualidad en portada

comentarios