Imatge de la celebració de la campanya «Dibuixar al Son»
Imatge de la celebració de la campanya «Dibuixar al Son» - ABC
The Big Draw

«Dibuixar al Son»: una campanya per recolzar l'ensenyança artística als col·legis valencians

Més de 300 xiquets han gaudit d'activitats a museus y centres educatius i culturals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana

VALÈNCIAActualizado:

Amb l'objectiu de reivindicar la importància de l'ensenyança artística als col·legis, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha portat hui la campanya internacional ‘The Big Draw' a més de 30 centres educatius de tota la Comunitat. Esta, que considera el dibuix com una habilitat fonamental en el desenrotllament dels xiquets i adolescents, s'ha celebrat per primera vegada en les tres províncies de forma coordinada davall el lema ‘#DibuixarAlSon'.

A més de celebrar-se en els propis centres educatius, alguns d'ells han tingut l'oportunitat de participar amb les seues creacions en les performance que han preparat els museus valencians acompanyats per diverses il·lustradores valencianes.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Damián Martí, ha visitat este matí les activitats celebrades en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant.

Jóvens a la campanya «Dibuixar al Son»
Jóvens a la campanya «Dibuixar al Son» - ABC

Segons Pérez Pont, amb esta campanya es reivindica la importància de l'ensenyança artística, "que ha d'estar present en la formació dels jóvens com a fórmula d'apoderament personal, com a vehicle d'expressió i com a base per a la creació d'una societat que respecta i que sent l'art com a part fonamental del seu desenrotllament”.

El director del Consorci ha explicat que “l'activitat que venia celebrant-se en alguns centres valencians de forma aïllada es realitza per primera vegada a Alacant, Castelló i València de forma coordinada gràcies a la col·laboració entre el Consorci de Museus, la conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i el CEFIRE de Torrent”.

Alumnes i professors han anat compartint els seus treballs per mitjà de fotografies i vídeos amb l'etiqueta #DibuixarAlSon creant un grup de treball entre tots els participants.

«Dibuixar al son» Alacant

A Alacant el MACA en col·laboració amb el Consorci de Museus, ha preparat un programa d'activitats entorn de ‘Dibuixar un arbre' un dels llibres més coneguts de l'artista italià Bruno Munari. En ell s'explica de forma senzilla, poètica i amb humor, com són els arbres i com dibuixar-los. Al llarg de tota la setmana es duran a terme tallers, visites guiades i exposicions que han involucrat a tota la ciutat a través dels artistes i gestors culturals de Distrito Arte, October Press, Fàbrica de Paraules, Explicarte i Extrarradio.

«Dibuixar al son» Castelló

A Castelló el Consorci de Museus i el Museu de Belles Arts han invitat les il·lustradores castellonenques, Joaquina Moragrega i Ana Sansano, a participar en una proposta junt amb els alumnes que consistix en una intervenció artística sobre les vitrines del museu. A ells s’han sumat les actuacions del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí i els ballarins de Dàncing Forward.

«Dibuixar al son» València

A València el Centre del Carme ha acollit a més de 300 alumnes junt amb la il·lustradora valenciana, Ada Díez, en una performance on la música, la dansa i el cant han inspirat els alumnes que han intervingut sobre els murs de la Sala Dormitori, amb la col•laboració del I.E.S Lluís Vives. L'activitat continuarà demà dijous i s'exposaran els treballs realitzats fins al pròxim 27 de novembre.

Les activitats compten amb la col·laboració de la galeria Pepita Lumier i l'empresa La Pajarita.