Tenda del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Tenda del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana - CONSORCI

El Consorci de Museus regalarà este cap de setmana 4.000 catàlegs entre els seus visitants

La iniciativa, part de les activitats del 9 d'octubre, vol donar eixida a les més de mil publicacions emmagatzemades d'exposicions anteriors

VALENCIAActualizado:

Davall el lema #CulturaAccessible, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana se suma a les activitats organitzades per la Generalitat regalant 4.000 catàlegs de les seues exposicions entre els seus visitants amb l'objectiu d'acostar l'art a tots els públics.

Després de l'èxit del passat cap de setmana –en què 3.376 persones van visitar el Centre del Carme i on es van repartir 2.500 publicacions–, el Consorci ha decidit repetir la iniciativa per a este dissabte i diumenge sumant a Alacant i a Castelló.

L'entitat museística té emmagatzemats milers de catàlegs d'exposicions anteriors als que no se'ls ha donat eixida, alguns en més de deu anys.

Segons el director del Consorci, José Luis Perez Pont «tal com marca l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana les institucions públiques han de promoure la participació de la ciutadania en la vida cultural com un dret bàsic». «En compliment d'este dret», explica, des del Consorci de Museus ja s'ha posat en marxa el procés per a eliminar la tarifa d'entrada al Centre del Carme. A més, el director senyala que amb este objectiu també es crea esta campanya, #CulturaAccessible, que inicien per a «celebrar el dia gran dels valencians i les valencianes» i que repetirem en el futur en altres dates assenyalades.

Participen en esta iniciativa, a més del Centre del Carme de València, el Museu de Belles Arts de Castelló, l'Espai d'Art Contemporani de Castelló (EACC) el Museu de Belles Arts Gravina d'Alacant (MUBAG) i el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA).