Arcadi España (segon per l'esquerra), junt a l'equip i el cartell de la programació de festes
Arcadi España (segon per l'esquerra), junt a l'equip i el cartell de la programació de festes - MIKEL PONCE

Dia de la Comunitat Valenciana«Tots a una veu»: la Comunitat Valenciana celebra esta setmana la festa del 9 d'octubre

La Generalitat organitza activitats i jornades de portes obertes a les institucions per tal «d'unir a tots el ciutadans valencians»

VALÈNCIAActualizado:

Des que va començar el mes, la Comunitat té un ambient festiu. Amb motiu del próxim 9 d'octubre –Dia de la Comunitat Valenciana–, la Generalitat ha presentat avui la programació de la setmana, encara que des del mateix dissabte dia 1, es van celebrar a València concerts, museus oberts, representacions i altres activitats. «En sols dos dies, 10.000 persones han passat per les instal·lacions i s'han unit a la festa», ha comentat Arcadi España, el director del Gabinet de Presidència de la Generalitat, a la premsa en una roda celebrada al Palau aquest matí.

Com a novetats, els actes d'aquest any es traslladen també fora de les institucions valencianes per tal d'evitar, com ha senyalat España, que moltes persones es queden sense poder gaudir de les activitats –l'any passat, com ha recordat, al concert de Dani Miquel hi havia gent que no cabia–. També, com a novetat, el director ha explicat que aquest any les tres capitals de la Comunitat Valenciana ofreriran un castell de focs artificials el pròxim dissabte dia 8: al llit del riu Túria a València; a Pau Gumbau a Castelló i a la zona Volvo del Port a Alacant.

Per a aquesta gran festa, la Generalitat ha comptat amb la colaboració de les tres diputacions i ajuntaments de les capitals valencianes com a «signe d'unió» i amb l'objectiu de «alçar la hipoteca reputacional» que, segons ha dit España, té la Comunitat a ulls d'altres regions espanyoles. Així, el Govern valencià ha rebut l'ajuda de la Asociación de Diseñadores de la Comunitat Valenciana per a fer el cartell d'aquest any, que porta com a «leitmotiv» l'expressió «Tots a una veu» que, en paraules del director del Gabinet, «tracta d'unir i reforçar l'orgull de pertenència sense crear conflictes entre els propis valencians». Un eslògan que, segons explica, ha costat 8.000 euros i que es suma als 3.000 euros del cartell, «una quantitat molt més baixa segons els preus del mercat».

Pots consultar el cartell amb tota la programació fent clic ací: Programació 9 d'Octubre.

A més, l'equip de becaris de Comunicació del Consell ha participat amb la producció d'un vídeo promocional que tant la Comunitat com altres valencians han compartit a les xarxes socials com Twitter o Facebook: