Imatge del Centre del Carme
Imatge del Centre del Carme - ABC
Actualitat

El Centre del Carme obrirà fins a la mitjana nit este dissabte amb motiu del 9 d'Octubre

Els primers 2.500 visitants rebran com a obsequi una publicació d'art clàssic o contemporani

VALÈNCIAActualizado:

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ha organitzat per a este cap de setmana un conjunt d'activitats especials amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.

Este dissabte i diumenge el Centre del Carme obrirà les seues portes fins a la mitjana nit amb entrada gratuïta. A més, els primers 2.500 visitants tindran premi: el Consorci de Museus els entregarà com a obsequi una publicació d'art clàssic o contemporani.

El diumenge 2 d'octubre, el programa d'activitats començarà amb un homenatge al fotògraf Francerc Jarque, difunt recentment, organitzat per Presidència de la Generalitat i en el que ha col•laborat el Consorci de Museus. Es tracta d'una exposició composta per una selecció de 8 fotografies de l'artista valencià que es podrà visitar fins al 9 d'octubre en el Palau de la Generalitat.

Franscesc Jarque, fotògraf valencià de gran trajectòria professional, a més d'Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, va morir el passat 12 de setembre als 76 anys. La seua obra es caracteritza tant per recopilar la nostra cultura popular com per la seua personal crítica social.

Per un altre costat, de 12 a 13.30 el Centre del Carme acollirà la XVI edició del Tirant de Lletra que organitza l'Associació Cultural Falla Na Jordana i que enguany porta per títol ‘Tirant de Xirimita'.

Na Jordana ha organitzat un aplec de dolçaines i tabals que acompanyen a la tradicional lectura col•lectiva del Tirant lo Blanc, un recorregut que finalitza en el claustre gòtic del centre cultural.

Com a colofó a la jornada del diumenge la Subdirecció de CulturArts Música celebra en el Centre del Carme, el Dia del Cant Valencià d'Estil Jornada dedicada a la cultura tradicional i popular valenciana a qui la Generalitat dóna, des de 1998, cada any, el seu suport institucional. Un entorn tan particular com el del Centre del Carme, amb l'encant del claustre gòtic i el claustre renaixentista intercomunicats, les connotacions històriques de l'antic convent d'origen medieval i la possibilitat de visitar altres elements arquitectònics (el refectori, la sala capitular, la sala Ferreres) és el més adequat per a reproduir a l'ambient itinerant i festiu de les cantaes, sense perdre la funcionalitat essencial, la ronda.